EnergiePrestatieCertificaten - EPC


picture

EnergiePrestatieCertificaten : nodig bij verkoop of verhuur van een woning

EPC VANAF 100 € !

Wenst u uw woning te verkopen of te verhuren, dan heeft u een EnergiePrestatieCertificaat nodig, kortweg EPC. Bij verkoop van woningen en appartementen is het EPC verplicht sinds 1 november 2008, bij verhuur sinds 1 januari 2009.

Het EPC is een energierapport dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Kopers en huurders kunnen met het EPC beter inschatten hoeveel energie hun nieuwe huis zal verbruiken. Daarnaast vermeldt het EPC een aantal energiebesparende adviezen. Die adviezen zijn adviserend en sensibiliserend en moeten niet verplicht uitgevoerd worden.

Het EnergiePrestatieCertificaat wordt opgemaakt door een erkende energiedeskundige type A en is 10 jaar geldig, ook als de woning opnieuw wordt verkocht of verhuurd.

Enkel erkende energiedeskundigen type A mogen zo'n EPC opmaken. Deze deskundigen hebben hiertoe een specifieke opleiding gevolgd en met succes het examen afgelegd.

De energiedeskundige komt eerst ter plaatse de woning inspecteren en verwerkt daarna alle gegevens in een speciaal softwareprogramma om de energiescore te berekenen en het EPC op te maken. Het energiecertificaat zal informatie geven aangaande de energetische kwaliteit en advies inzake kosteneffectieve maatregelen voor de verbetering van de energieprestatie van het gebouw. De energiedeskundige ondertekent het EPC en overhandigt het aan de eigenaar van de woning. De opmaak van een EPC neemt gemiddeld ongeveer een halve dag in beslag, afhankelijk van de omvang van de woning.

Bij verkoop van de woning wordt het energieprestatiecertificaat overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Bij verhuur krijgt de huurder een kopie van het EPC.

Gedetailleerdere informatie over het EPC vindt u op www.energiesparen.be/epcparticulier.

 

Diensten

picture picture picture picture picture picture

Contact

Timothy Aerts - offerte@b-av.be
b-AV Solutions

Tavernierkaai 2, bus 29, 2000 Antwerpen
Tel 00/32/(0)473/601 984
Tel 00/32/(0)3/213 37 76
Fax 00/32/(0)3/213 38 75

Klik hier voor een uitgebreid contactformulier.